Bedevaart 2020

Zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020

De bedevaart wordt altijd gehouden op de zaterdag en zondag van het voorlaatste volle weekeinde van juni. Het tijdsschema vindt u hier: tijdschema

2019

Processierups

Let op: de processierups is op dit moment erg actief. Ondanks dat de diverse gemeentes hun best doen om dit te bestrijden, bestaat de kans dat er brandhaartjes in de lucht zitten.

Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde rustplaats in Eindhoven

Op zondagmiddag pauzeren we in Eindhoven voor de 1e keer bij WielercafƩ de Velosoof (gasfabriek 3). Dit betekent dat we vanaf de Tongelresestraat rechtsaf de Valklaan inslaan.

De route op zondag wordt hierdoor met ca. 835 meter, oftewel 10 minuten, verlengd. De rusttijden op zondag zijn daarom gewijzigd om tijdig in Valkenswaard te zijn i.c.m. voldoende rustpauze.

Film 'Op 'n juni zaterdag'

Processie van Valkenswaard naar Handel

Film ‘Op ’n juni zaterdag’
In het voorjaar 2011 ontstond het idee om eens per 10 jaar beeldmateriaal van onze jaarlijkse bedevaart naar OLV van Handel vast te leggen.

Bedoeld als naslagwerk voor toekomstige gebruikers en ter illustratie van de ontwikkelingen door de jaren heen. In 2012 zijn er door studenten van het Zoomvliet College uit Bergen op Zoom en Sint Lucas uit Eindhoven onder begeleiding van docenten opnames gemaakt van onze jaarlijkse bedevaart. Daarna hebben andere studenten van Sint Lucas een montage gemaakt met als resultaat een unieke film van 54 minuten. Geen chronologische opsomming van feiten maar vooral een weergave van beleving, betrokkenheid en persoonlijke verhalen. Ook beeldmateriaal van zaken rondom de bedevaart waar de gemiddelde pelgrim geen weet van heeft.

Bekijk de Film ‘Op ’n juni zaterdag’