Bedevaart 2018

Zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018

De bedevaart wordt altijd gehouden op de zaterdag en zondag van het voorlaatste volle weekeinde van juni. Het tijdsschema vindt u hier: tijdschema

Loten voerlieden bedevaart 2018

De loting voor de volgorde van de huifkarren tijdens de Handelse Processie vindt traditioneel plaats op de dinsdagavond voorafgaande aan de bedevaart. Dit jaar zal dat zijn op dinsdag 12 juni 2018 om 20.30 uur. De locatie van de loting is het Rijtuigenmuseum Valkenswaard aan de Molenstraat 200 in Valkenswaard.

Pelgrims kunnen telefonisch een plaats (voor hun bagage en / of voor zichzelf) reserveren op een van de deelnemende huifkarren. Een lijst met namen en telefoonnummers vind je hier: plaats op de kar.

Film 'Op 'n juni zaterdag'

Processie van Valkenswaard naar Handel

Film ‘Op ’n juni zaterdag’
In het voorjaar 2011 ontstond het idee om eens per 10 jaar beeldmateriaal van onze jaarlijkse bedevaart naar OLV van Handel vast te leggen.

Bedoeld als naslagwerk voor toekomstige gebruikers en ter illustratie van de ontwikkelingen door de jaren heen. In 2012 zijn er door studenten van het Zoomvliet College uit Bergen op Zoom en Sint Lucas uit Eindhoven onder begeleiding van docenten opnames gemaakt van onze jaarlijkse bedevaart. Daarna hebben andere studenten van Sint Lucas een montage gemaakt met als resultaat een unieke film van 54 minuten. Geen chronologische opsomming van feiten maar vooral een weergave van beleving, betrokkenheid en persoonlijke verhalen. Ook beeldmateriaal van zaken rondom de bedevaart waar de gemiddelde pelgrim geen weet van heeft.

Bekijk de Film ‘Op ’n juni zaterdag’